Nieuw

Witbalans

Witbalans

Witbalans zorgt ervoor dat kleuren in een foto worden aangepast om wit er daadwerkelijk wit uit te laten zien en andere kleuren er natuurlijk uit te laten zien.

lichtmeting

Bibliotheek

De bibliotheekfunctie van Adobe Lightroom maakt het eenvoudig om foto's te importeren, organiseren, beoordelen en beheren. 

Populair

lichtmeting

Lichtmeting

Lichtmeting kan op vier verschillende manieren worden uitgevoerd. Wat zijn de verschillen en wanneer gebruik je welke techniek?

Sluitertijd

Sluitertijd

Sluitertijd is de tijd waarin de sensor wordt blootgesteld aan licht. Samen met diafragma en ISO-waarde bepaald het de belichting van de foto.

belichting

Belichting

Belichting is de hoeveelheid licht dat op de sensor valt. En juiste belichting is in grote mate verantwoordelijk voor de kwaliteit van de foto.

Overige tips

diafragma

Diafragma

Diafragma bepaalt de hoeveelheid licht dat op de camerasensor valt en hoe groot het scherptediepte gebied is.

macro

Macrofotografie

Macrofotografie is het van dichtbij fotograferen van een onderwerp waardoor meer details zichtbaar worden.

ISO-waarde

ISO-waarde

Naast diafragma en sluitertijd is ISO-waarde een regelaar voor de belichting van de foto. De ISO-waarde bepaalt de lichtgevoeligheid van de beeldsensor.

filters

Filters

Met behulp van filters kan een bepaald effect aan foto's gegeven worden wat niet altijd mogelijk is in de nabewerking.

compositie

Compositie

Met behulp van een aantal eenvoudige compositieregels kunnen foto's veranderen van aardige kiekjes in aantrekkelijke foto's.

Panorama

Panorama

Panoramafotografie is bedoeld voor het maken van weidse foto's voor het vastleggen van een beeld dat niet in één foto past.

HDR fotografie

HDR

Een HDR foto bestaat uit meerdere foto's gecombineerd tot één foto. Hiermee is een groter contrast mogelijk dan met één foto mogelijk is.

logo for fotografietips

© fotografietips.nl